Specialisti za team building

Team building je odlična rešitev za spodbuditev skupinskega duha vseh zaposlenih v podjetju. Na team building se odpravi celotna ekipa zaposlenih, navadno enkrat na leto, da se vsi med sabo zbližajo, vzpostavijo boljše stike in zgladijo morebitne pretekle spore. Team building (za več informacij klikni na https://www.maya.si/team-building/) prav tako vpliva na boljše medsebojne odnose vseh zaposlenih oziroma vseh v teamu v določenem podjetju. Od posameznega podjetja je odvisno, ali se bodo sploh odločili za team building ali ne.

Organizacija team buildinga je priporočljiva, saj se na tak način zviša tudi raven motivacije zaposlenih. Kakšno vrsto team buildinga bo podjetje izbralo, je odvisno od njih samih. Obstaja ogromno podjetij, ki organizirajo razne team buildinge. Navadno proces team buildinga poteka tako, da najprej podjetje, ki se stvari želi udeležiti kontaktira podjetje, ki team buildinge izvaja. Naročnik pove svoje želje, kako naj bi celoten program izgledal, pove za koliko ljudi naj se naredi program in naznani točen datum za izvedbo celotne stvari.

Ponudnik team buildinga nato pripravi program, skladno z vsemi navodili oziroma željami, ki jih je podal naročnik in predviden program pošlje, da ga naročnik pregleda. Če se vsi z vsem strinjajo, se torej ponudnik premakne naprej, na pripravo predračuna in rezervacijo termina, če pa ima naročnik razne pripombe oziroma drugačne želje, se program prilagodi. Team building je organiziran na zabaven način, da se zaposleni sprostijo in uživajo v aktivnostih. Navadno je v program vključena tudi hrana in ne samo razne aktivnosti.

Team building lahko traja en cel dan, nekatera podjetja pa se odločijo za več dnevno izvedbo. V tem primeru je seveda cena programa višja, a vsekakor je celotna stvar vredna zaradi že prej omenjenega dviga stopnje motivacije med vsemi zaposlenimi. Team building je priporočljiv za vsa podjetja, ravno zaradi tega vidika. Ali se ga bo podjetje udeležilo v zimskem ali poletnem času pa je odvisno od njih samih.