Kako se prepreči osteoporoza?

Osteoporoza je bolezen, ki pogosto prizadene starejše ljudi. Še posebej os na udaru ženske, vendar tudi moški so zadnje čase kar na tapeti te zahrbtne in hude bolezni. Gre za izginjanje kostnega tkiva, ki ga največ povzroča sodobna slaba prehrana živalskega izvora še posebej uživanja mleka, kar so dokazale najnovejše raziskave. Na tej povezavi https://therapia-dom.si/osteoporoza/ si lahko preberete več o tej bolezni in kako s fizioterapijo lahko olajšate ter pomagate takemu bolniku, sebi ali svojcem. Osteoporoza ima za posledico precej zlomov kosti, kjer tudi pomaga fizioterapija. Zelo pomaga vnos naravnega kalcija, ki ga je največ v sveže zmletem makovem semenu, kar ve le malo ljudi, vendar je zelo učinkovit.

osteoporoza

Osteoporoza se precej lajša lahko s fizioterapijo ter pravilno prehrano in se o lahko celo ustavi, kot pričajo nekateri taki primeri. Naredite naslednje, najprej nujno izločite urbanise vseh mlečnih izdelkov in si naredite realistko jed. Zmeljite makovo zrno za eno žlico, naribajte korenček, zmeljite še nekaj sezama in vse skupaj namočite za 3 ure v vodo. Nato pojejte, ta obrok ponovite 2 krat na dan. Po nekaj tednih bi se vaše stanje moralo že izboljševati.

Osteoporoza je bila vedno znana med tistimi ljudmi, kjer so imeli  veliko živine doma, koz in krav ter ovac ter so se veliko prehranjevali z mlekom ter sirom. Tam je bilo opaziti tudi veliko rahitisa. Ni pomembno, ali je mleko domače ali kupljeno, vseeno enako škoduje. Osteoporoza dokazano nastane zaradi tega, ker telo ne more samo proizvesti kalcija, ker ga napačna prehrana preveč črpa iz telesa. Pa še ena zadeva se je izkazala, da ni dobro jesti preveč vodene hrane kot so samo juhe, ker to tudi spira kostno maso kot tudi prekomerno uživanje vode. Zato pijte in jejte juhe v zmernih količinah, ostalo pa naj bo hrana, ki oj žvečite. Bolečine si lahko lajšate s primerno uradno fizioterapijo.