Toplotne črpalke zrak voda so najcenejša izbira ogrevanja

Vsi vemo, da so ogrevalni sistemi ena izmed glavnih oprem vsakega doma. Med ogromno ponudbo vseh vrst sistemov poznamo tudi toplotne črpalke zrak voda, katere lahko najdete tudi na http://www.dimplex.si/toplotne-crpalke-zrak-voda/. Toplotne črpalke zrak voda predstavljajo najcenejšo in najenostavnejšo rešitev ogrevanja. Toplotne črpalke zrak voda se namesti poleg objekta in se z elementi ogrevanja v kotlovnici poveže z vodno ali plinsko povezavo. Ali je toplotna črpalka postavljena na soncu ali v senci popolnoma nič ne vpliva na učinkovitost njenega delovanja, saj nanj vpliva predvsem temperatura zunanjega zraka.toplotne črpalke zrak voda

Toplotne črpalke zrak voda za pasivne in nizkoenergijske hiše

Toplotne črpalke zrak voda so namenjena predvsem za zunanjo postavitev z dodatko notranjega stenskega upravljalnika, ki uporablja toplotno črpalko. Toplotne črpalke zrak voda za pasivne in nizkoenergijske hiše so zvočno optimirana izvedba z najboljšim pretokom zraka in zvočno izoliranim ohišjem kompresorja. Dvojno vpetje kompresorja in tihi EC aksialni ventilator s plavajočo   ploščo še dodatno utiša že tako tiho toplotno črpalko. Ker ima vgrajen elektronski ekspenzijski ventil in tlačne sonde za nadzor in stalno optimizacijo hladolnega procesa, zagotavlja učinkovito delovanje in maksimalno zanesljivost.

Toplotne črpalke zrak voda za obnovo in novogradnj0

Toplotne črpalke so namenjene za nizkoenergijske  in pasivne hiše do velikosti 500m2 in hiše z običajni izolacijo do 310m2 ogrevalne površine. Uporablja se tako pri radiatorskih ogrevalnih sistemih, kot tudi pri talnem gretju. Tudi za te toplotne črpalke zrak voda je značilno zelo tiho in mirno delovanje. Vgrajen je samoučeči način odtaljevanja.

Preverite ponudbo zmogljivih toplotnih črpalk proizvajalca Dimplex in se še danes ofločite za nakup. Ne bo vam žal, saj vam bo v hladnih zimskih mesecih prijetno toplo.