Skok s padalom

Skoraj vsak človek je že kdaj naredil nekaj, kar zahteva veliko moči ter poguma. Ena izmed teh stvari je tudi skok s padalom. Veliko ljudi se boji višine a najdejo se tudi taki, ki jim višina ne predstavlja nobenih težav. Če že dolgo niste počeli nič vznemerljivega, lahko popestrite svoje življenje s skokom iz letala.

Skok v tandemu je ena izmed možnosti, kjer ne potrebujete predhodnega šolanja za skok s padalom. Tak skok je za vse tiste, ki želijo doseči veliko adrenalina, tudi za tiste, ki se želite znebiti strahu pred višino. Ponavadi se taki skoki izvajajo iz višine 4000 m. Da letalo pride do te višine traja okoli 20 min. Pred samim skokom se je potrebno posvetovati s strokovnjakom, ki vam bo predstavil vso opremo in pravila, ki jih morate vedeti. Prosti pad traja približno nekje do ene minute. Še prej kot v eni minuti lahko skakalec pada z 200 km/h. Takrat se padalca ne moreta pogovarjati in se ne slišita saj je hitrost prevelika. Čutili boste prijeten občutek, ko boste prosto padali.

skok s padalom

Odpiranje padala se izvede ko padalaca dosežeta višino okoli 1500 m. Tandemsko padalo ima dvojne komadne zaradi varnosti. Tako ima strokovnjak vse pod nadzorom. Tudi sami lahko poskusite upravljati padalo in ga usmerjati. Na višini 300 m prevzame vajeti strokovnjak, ki poskrbi za varen pristanek do tal. Za skok ne rabite posebne opreme ampak samo športne čevlje. Pri tandemskem skoku oseba ne sme biti težka več kot 95 kilogramov ter ne sme biti srčni bolnik. Ostalo zaščito kot so očala, rokavice in kombinezon dobite pri tako imenovanem tandem pilotu. Večina ljudi, ki po skokou pristane na tleh si želi to še enkrat ponoviti. Cene skokov so različne gibljejo se okoli 190 evrov.

Kdor ima dovolj poguma, je to odlična priložnost, da doživite nekaj novega. Skok s padalom je lahko tudi odlično rojstnodnevno darilo, ki ga slavljenec definitivno ne bo pozabil.