Tečaj italijanščine – Ugodno učenje

Tečaj italijanščine se izvaja po metodi superlearning karnion. Tečaj italijanščine po tej metodi se izvaja že več let. Metoda je cenovno ugodna in zelo zaznana. Metoda je kombinacija individualnega pogovora s profesorjem in poslušanjem italijanščine v alfa stanju, kar pomeni, da si vsebino štiri krat bolje zapomnimo v spomin  ter podatki, ki jih dobimo pri poslušanju se shranjujejo v dolgoročni spomin.

Za obvladovanje jezika ni dovolj samo pogovor s profesorjem, ampak tudi  poslušanje samega jezika. Z metodo poslušanja boste izvedeli nove besede, ki jih boste lahko že brez hibno uporabljali pri pogovoru s profesorjem.

Tečaj italijanščine

Ko smo še majhni, se učimo matičnega jezika na isti način, s poslušanjem in posnemanjem naših skrbnikov ali pa staršev. Tečaj italijanščine torej uporablja najbolj naravno obliko učenja. Ko smo mlajši se velikokrat lahko naučimo tujih jezikov z gledanjem televizije. Na primer, če vaša televizija sprejema nemške postaje, je velika verjetnost, da bo vaš otrok gledal risanke ali pa postaje za otroke v nemškem jeziku.

Odrasle osebe se tako težje učijo tujih jezikov in potrebujejo različne tečaje kot so tečaj italijanščine za utrditev znanja. Učenje preko televizije je samo za mlajše otroke. To je zelo pogosti pojav, saj slovenska televizija nima otroških programov oziroma vsebina za otroke je zelo nezanimiva in bodo otroci seveda prebrskali celotni seznam ,dokler ne najdejo nekaj zanimivega za njih.

Tako lahko otroci najdejo programe, ki imajo primerno vsebino in govorijo angleško, nemško ali pa italijansko. Za italijanščino je ta metoda bolj obširna za primorske kraje, saj tam je večja verjetnost, da bodo signali italijanskih postaj dosegli vašo anteno.

Zato je lahko tečaj italijanščine lažji, če imate že izkušnje s italijanskim jezikom. Jezik vam lahko zelo pomaga, če obiskujete mesta ali pa lokacije, ki so ob morju. Slovenska plaža je zelo majhna in velikokrat, če hočete imeti posebne počitnice je bolje obiskati plaže ali pa lokacije na italijanski strani morja. V takih primerih bo znanje italijanščine zelo pomembno in priročno, saj boste zlahka pridobil vse osnovne informacije o vaši lokaciji, na primer, kje lahko dobite hrano in pijačo, lažje boste komunicirali z domačini in lažje branje informacijskih tabel ali pa znakov.