Smučišče Cerkno za male in velike

Smučišče Cerkno

Smučanje je en najbolj priljubljenih zimskih športov. Ko zapade sneg se po celem svetu ljudje veselijo smučanja na največjem ali najbližjem smučišču. Slovenija ima nekaj najboljših evropskih smučarskih prog. Eno boljših smučišč je tudi smučišče Cerkno. Ima veliko različnih prog a na žalost je v tej sezoni odprta le polovica prog, to je šest od dvanajstih. Smučišče Cerkno pa ponuja tudi izposojo smučarske opreme. Najamete lahko tudi razne koče za namestitev.

Smučišče Cerkno pa ima tudi veliko tekmovanj, ki so zanimiva za ogled. Dobro pa je tudi zaradi nagrade, ki jo je dobilo za sezono 2011/2012, kjer so prejeli nagrado za najboljši center za smučanje. Smučišče Cerkno stoji na 70 hektarih, ki so urejeni in pripravljeni za smučanje. Imajo pa tudi umetni sneg, ki ga uporabijo, če ni snega ali pa so razmere za sneg slabe, tako da je smučišče odprto vsako zimo, tudi, če je zima bolj topla. Ima tudi najsodobnejšo 6-sedečnico v Sloveniji.

A smučišče Cerkno ni le za smučarje temveč je tudi opremljeno s tekaškimi progami za tek na smučeh. Imajo 5km tekaških prog, ki so  pripravljene za rekreacijo. Na vrhu centra Cerkno pa je tudi samopostrežna restavracija, ki je nov dodatek smučišču Cerkno. Hrana v samopostrežni restavraciji je sveža in daje moč za ponovne spuste po strminah Cerknega. Smučišče Cerkno ima tudi kamere, ki kažejo kakšne vrste so na vlečnicah. Kamere sliko posodobijo vsake 10 minut in tako pokažejo vse smučarje, ki čakajo na dogodivščino. Smučišče Cerkno je dobro za preživetje zimskih počitnic ali le za par spustov po smučišču. Veliko smučišče je dobro za mlade in stare. Cela družina bo uživala pri smuki. Po smuki se lahko okrepčate na samopostrežni restavraciji na vrhu Cerknega, nato pa greste lahko še na tek na smučeh. Po smuki lahko prespite tudi v hotelu.