Se ustanovitev d.o.o. izplača?

Kratek odgovor na to vprašanje, je NE. Če se sprašujete takšno vprašanje, ali se mi bo ustanovitev d.o.o. izplačala, potem nikakor niste iz testa za podjetnika. Namreč podjetni ljudje se bodo odločili za ustanovitev d.o.o. zato ker vedo, da se jim bo to izplačalo in bodo, če bo šlo vse po načrtih, napolnili denarnice sebi in zaposlenim.

ustanovitev d.o.o.

Pravi podjetniki imajo vedno dobre ideje, ki so sveže, pripravljeni so delati na sebi in še kje drugje, da izboljšajo možnosti uspeha, za podjetnike je dobro, da so tudi aktivni, in vedno delajo na nekih novih projektih ter jih ne zanima samo hiter dobiček na kratki rok, temveč na dolgi rok, saj se ta tudi bolj izplača v končni fazi.

Ustanovitev d.o.o. se izplača tudi ljudem, ki imajo neko dobro idejo s katero bi lahko ustvarili delovna mesta in dobre plače zaposlenim ljudem, pa čeprav niso nek “hud” podjetnik, ki ima polno idej. Lahko se izplača tudi če za neke dejavnosti potrebujete podjetje.

Ne more pa si vsak privoščiti ustanovitev d.o.o. saj morate imeti kar malo večjo vsoto denarja če želite imeti podjetje. Poleg tega mora podjetje imeti tudi svoj sedež, logotip itd… Vse te stvari so manjši problem, problem je tisti začetni kapital, ki ga podjetje potrebuje za svoj zagon.

Če se odločite za ustanovitev d.o.o., ne morete pričakovati, da boste kar začeli služiti denar, potrebno je nekaj vložiti v samo opremo, orodje itd. Lahko dobimo investitorje, ki nam pomagajo glede financ. Ustanovitev d.o.o. je možna tudi če imamo partnerje, ki so pripravljeni poleg nas vložiti nekaj kapitala, s tem tudi oni postanejo delni lastniki podjetja.

Dobro je potem, da ustanovitev d.o.o. ni zaman, da ta denar koristno porabimo v namene s katerimi bomo lahko kapital povečal in poskrbeli da bodo delavci, oziroma zaposleni dobro plačani. Ker pa bodo imeli dobre plače pa bo delo tudi potekalo bolje, kar bo še povečalo dobiček.