Mesto Umag

Mesto Umag je eno izmed najbolj privlačnejših mest v Istri. Pred davnimi časi to mesto ni bilo takšno kot sedaj, temveč je bil manjši otok zase. Sedaj pa nič več. Umag se nahaja na zahodu Istre in je znano predvsem po teniških turnirjih, ki se čez leto odvijajo v okolici. Znano je tudi po drugih večjih dogodkih kot je kolesarstvo in pa razne jadralne regate.

Če radi potujete in še niste bili v Umagu, potem morate tja, da boste videli kaj zamujate! Čez celo leto je tam polno dogodkov, kulturnih prireditev, tekmovanj, natečajev, v glavnem ogromno stvari ki so dejansko zanimive in v katerih lahko sodelujete tudi vi! Če vas zanimajo kakšni dogodki se vrstijo v mestu Umag, potem si lahko ogledate tudi koledar dogodkov, katerega boste našli na strani do katere je povezava iz tega članka iz besede Umag.

umag

Na tisti strani lahko izveste tudi kaj lahko v mestu počnete, kaj se splača iti ogledati in kdaj. Predstavljene so tudi neke smernice, kje se lahko v času bivanja v mestu Umag namestite in prespite. Od apartmajev, do kampov in hotelov, omenjene so tudi restavracije in pa kazinoji za tiste, ki radi kockate.

Samo mesto Umag je zelo zanimivo kot smo že omenili, v njem si lahko ogledate veliko znamenitosti, od obzidja, do cerkva do raznih ostalih stvari. Odvisno od dogodkov lahko na ulicah srečate tudi umetnike, čarovnike ipd…

Pomembno bi bilo izpostaviti razne kulinarične dogodke, kot so dnevi špargljev ali pokrovač ali kaj drugega, namreč takrat lahko izkusite odlične kulinarične jedi pripravljene iz teh sestavin. Pa da ne boste samo jedli, za človeka je potrebna tudi hidracija. Okolica Umag ima tudi več vinskih kleti kjer se degustirajo razna istrska vina.