Zakaj za sebe kupiti le domači med preverjenih čebelarjev

Domači med je super živilo in zdravilo za marsikateri prehlad, če je pristen. Pristen domači med boste prepoznali po posebnih kozarčkih in posebni etiketi zato ga ne morete zgrešiti. Ta med se prideluje na ekološki način tako, da se čebele pasejo na čistih območjih in čebelarji skrbno ravnajo s čebelami. Ne dodajajo sladkorjev ali česa drugega in ne segrevajo medu, kar seveda preverja čebelarska zveza, ki tudi podeli certifikat pristnosti, da je bil med pridelan na slovenskih tleh na pravilen način in je res domač.

 

Če boste domači med kupovali vedno od preverjenega čebelarja, boste gotovo vedeli, da ste dobili le pristen med. Vsekakor pa se tak med bistveno razlikuje od tujega medu ali od medu, ki ni pridelan na domač način in nekateri tudi niso pošteni pri tem ter dodajajo sladkor. Vaš okus bo takoj povedal, kateri med je pravi, zato če ga še niste okusili, morate poskusiti domači med in boste izjemno presenečeni.

domači med

Domači med je lahko različen. Največkrat je cvetlični, gozdni, kostanjev in še marsikaj se najde. Med se toči takrat, ko nekatere rastline cvetijo in takrat čebele ta cvetni prah nabirajo ter ga predelajo v med. Če je sezona res dobra in plodna, če je dosti sonca, potem čebele navedejo veliko medu, ki ga potem čebelarji točijo in tako nastane med določene vrste, saj skozi sezono različne rastline različno cvetijo ob različnih časih in tako se lahko med loči med seboj. Loči se po barvi, okusu, vonju in tudi temu, ali je tekoč ali bolj kompakten.

Med je že od nekdaj predstavljal eno najboljših živil pri človeku, s katerim lahko sladkate jedi in pijače ter ga upravljate kot preventivo za svoj organizem. Če hočete svoji družini in sebi res privoščiti najboljše, potem si privoščite najboljši med iz slovenskih travnikov ter gozdov, ki je dokazano eden najčistejših na svetu. Med je dejansko živilo, ki izhaja iz sonca, saj svetni prah na rastlinah nastane le, če sije sonce in rastline lahko rastejo, cvetijo ter se razvijajo. Ta produkt sonca vnašate potem v svoje telo. Zato postanete bolj odporni na viruse ter bacile in se vam poveča imunski sistem. Poskrbite zase že danes.