Kakšno je vreme Omišalj ?

Omišalj je zgodovinsko in turistično mesto na otoku Krk. Mesto je razdeljeno na dva dela in se nahaja na severno zahodnem delu otoka. Hotelski del mesta se nahaja ob obali, medtem ko se staro mesto kraja nahaja na 80 metrov visokem griču. Omišalj je edino mesto v Reškem zalivu, ki se vidi iz vseh strani. Vsako leto se več in več Slovencev odloči za potovanje v Omišalj in če ste vi eden izmed njih je pomembno, da veste kakšno bo vreme Omišalj, ki ga lahko pričakujete v naslednjih dnevih. Če se sprašujete kakšno bo vreme Omišalj med dopustom se lahko prepričate na njihovi spletni strani vremekrk.si.

vreme Omišalj

Omišalj se dan danes omenja kot eno izmed važnejših kulturnih središč, saj je eno izmed najbolj starih naselij na otoku Krku, saj so v srednjem veku prav tu prebivali knezi Farkopani. Vreme Omišalj med poletnim časom je kot nalašč za kulturne prireditve, zabave in ostale zunanje aktivnosti. Nenehno dogajanje in živahnost sta krivca za privabljanje turistov, ki uživajo v obiskovanju in ogledu turističnih in zgodovinskih znamenitosti. Vreme Omišalj je poleti zelo prijetno do obiskovalcev. Če se sprehodimo po mestu lahko še dan danes vidimo njen srednjeveški videt ko so kamnite ulice v starem delu mesta in stisnjene hišice, ki imajo napis v glagolici in imajo neverjetno zgodovinsko in kulturno vrednost. Vreme Omišalj vam bo zelo naklonjeno, zato nimate nobenega izgovora glede obiska tega čudovitega kraja. Poleti je Vreme Omišalj primerno za obiske znamenitosti, bivanje v depandansah in hotelih, lahko pa obiščete avtokamp. Mesto Omišalj ima bogato kulturo in umetnost, kar se pa vidi tudi iz mnogih galerij, ki se nahajajo v mestu.

Če se odločite za preživljanje dopusta v tem atraktivnem kraju , vam svetujemo ogled vremenske napovedi vreme Omišalj saj se boste lahko le tako pripravili in prilagodili za vse vaše načrte in želene aktivnosti.