Enostavna rešitev za dodatno toplotno izolacijo podstrešnih prostorov

Pri montaži dodatne toplotne izolacije podstrešnih prostorov je Termotop odlična izbira, saj omogoča preprosto in učinkovito rešitev. Izvedba toplotne izolacije Termotop omogoča, da se izognemo posegom v notranjost že izdelanih stanovanjskih prostorov, saj vsa dela potekajo iz zunanje strani.

Montaža preko nosilne konstrukcije

Toplotna izolacija Termotop se enostavno montira preko nosilne konstrukcije zunanje strani strehe, kar omogoča povečanje izolacijskih lastnosti. Vsa uporabljena toplotna izolacija je negorljiva, kar zagotavlja varnost in dolgotrajno učinkovitost sistema.

Toplotna izolacija

Preprečevanje toplotnih mostov

Toplotna izolacija Termotop preprečuje nastanek toplotnih mostov z enakomerno pokritostjo celotne površine strehe, kar povečuje energetsko učinkovitost. Zaradi gostote izolacije Termotop se zmanjša pregrevanje podstrešnih prostorov, saj ima visok fazni zamik. Uporaba Termotopa preprečuje nastanek ledenih sveč v zimskem času, saj zagotavlja enakomerno taljenje snega po celotni površini strehe. S svojimi lastnostmi toplotna izolacija Termotop ustrezno izpolnjuje zahteve EKO sklada, kar pripomore k okolju prijazni in trajnostni gradnji.

Pomen toplotne izolacije strehe za bivalne prostore

Toplotna izolacija strehe je ključnega pomena, še posebej, če je podstrešni prostor namenjen bivanju.Izolacija strehe je sicer preprosta, a obstajajo pasti, ki se jim je vredno izogniti, da bi bila izolacija učinkovita in dolgotrajna.

Zaščita pred zunanjimi vplivi in vodo

Pravilno izolirana streha bo vaš dom učinkovito zaščitila pred zunanjimi vplivi, predvsem pa pred neželenimi vdori vode. Debela izolacija (do približno 40 cm) bo vaš dom ohranjala prijetno hladen poleti in topel pozimi, kar je ključno za udobje bivanja.

Premislek o menjavi zunanje ogrodje strehe

Pred začetkom gradbenih del je smiselno razmisliti o menjavi celotnega zunanje ogrodja strehe, še posebej, če je obstoječe dotrajano. Če se ne odločite za menjavo ogrodja, je priporočljivo odstraniti vse elemente s strehe pred začetkom izolacijskih del.

Pomen kakovostnih gradnikov in toplotnoizolativnih materialov

Pri izbiri toplotnoizolativnega materiala ne skoparite, saj je kakovostna izolacija ključnega pomena za učinkovito zaščito vašega doma.

Pomembnost izolacije špirovcov

Špirovci predstavljajo pomemben del strešne konstrukcije, zato je bistvenega pomena, da so ustrezno izolirani, kar preprečuje velike toplotne izgube. Pri izvedbi toplotne izolacije strehe je ključna natančnost pri zatesnjevanju vseh stikov in robov, saj že majhna špranja lahko povzroči vlago v stanovanju.

Uporaba naprednih tehnik in materialov

Mojstri Kleparstva Vrtačič pri svojem delu uporabljajo najnaprednejše tehnike in materiale za zagotovitev popolne tesnosti objekta, kar preprečuje toplotne izgube in vdor vlage. Pravilno vgrajena strešna okna so ključnega pomena za učinkovito delovanje toplotne izolacije. Pomembno je, da so stiki okoli oken ustrezno zatesnjeni in da je vgrajen menjalnik za prezračevanje in vertikalno izolacijo špelete. Dimnik deluje kot hladno rebro in lahko predstavlja vir toplotnih izgub. Zato je pomembno, da je dimnik pravilno izoliran s pločevino, dodatno pa ga izoliramo tudi nad strešno kritino.

Potreba po natančnosti in kakovostnih materialih

Izolacija strehe ni izjemno zahteven postopek, vendar zahteva natančnost in uporabo kakovostnih materialov. Pri izbiri materialov in mojstrov je pomembno razmisliti dolgoročno, saj bo to vplivalo na učinkovitost in trajnost izolacije.

Strešna izolacija s strokovnjaki

Če želite, da vaše strešne prostore izolirajo strokovnjaki, so vam na voljo mojstri pri Kleparstvu Vrtačič. Izkušeni mojstri bodo poskrbeli, da bo vaše mansardno stanovanje ustrezno izolirano, kar bo ščitilo pred toplotnimi izgubami in prekomernim vročinskim udarom. Z njihovo pomočjo bo vaš dom zaščiten pred škodljivimi zunanjimi vplivi.