Spust po jeklenici enostavno morate doživeti

Si želite vsaj enkrat v življenju doživeti občutke, ki jih doživljajo naši smučarski skakalci? Želite vsaj enkrat zlesti v kožo enega izmed bratvo Prevc, Roberta Kranjca ali Jurija Tepeša? To lahko doživite v kolikor se odločite za zip line spust po jeklenici preko naše letalnice v Planici, kjer boste doživeli najstrmejši zip line spust na svetu in to za pičlih 28,20 EUR. Vse skupaj s pripravo na zip line spust po jeklenici traja približno eno uro. Vsekakor pa je na prvem mestu varnost vsakega udeleženca, za kar posrbijo izkušeni inštruktorji za zip line, kateri vas opremijo z varnostno čelado, varnostnimi očali in varnostnimi pasovi oz. vrvmi, s katerimi vas s pomočjo škripca pripnejo na jekleno vrv oz. jeklenico. V naslednji sekundi se lahko že spuščate preko zaletišča skakalnice in nato preko hrbta doskočišča do samega pristanka ob vznožju skakalnice. Na kratko povedano, brez težav se boste počutili, kot Peter Prevc, ki doseže svetovni rekord pri 260 m dolgem poletu na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v naši Planici.

zip line

Lahko pa se udeležite še drugega podobno adrenalinskega doživetja in odidete preko Vršiča v Bovec ter se za zip line spust po jeklenih vrveh oz. jeklenici odločite tam. Tam boste med pticami in z vetrom v laseh uživali kar tri ure, saj se boste kar štirikrat spustili po jeklenih vrveh in to ne vedno po eni in isti progi, ampak po štirih različnih, tako da boste iz ptičje perspektive dodobra spoznali pobočja Posočja oz. okoliško gorovje Bovca.

Za katerokoli zip line doživetje se boste odločili, tega zagotovo ne boste nikoli obžalovali, ampak se boste z veseljem na eno ali drugo adrenalinsko doživetje še večkrat vrnili ter vse skupaj še nekajkrat podoživeli. Prepričan sem tudi, da boste z veseljem o enem ali drugem, ali obeh doživetjih z veseljem razlagali svojim prijateljem in znancem ter jim z največjim navdušenjem tudi svetovali, da si naj to privoščijo tudi sami, saj je zip line zares nekaj posebnega kar bi moral preizkusiti vsak človek. Med zip line spustom se človek počuti svobodnega kot ptica, ki uživa na valovih vetra in jadra mimo mogočnih očakov vseh gora okoli bovške doline ali doline pod Poncami.