Spodnje perilo naj bo predvsem udobno

Najbolj osnoven kos garderobe, ki je dnevno v uporabi in nekako ne moremo brez njega, je spodnje perilo.

Spodnje perilo je vse, kar nosimo pod oblačili. Lahko je zelo klasično, lahko pa moderno in seksi. Predvsem je pomembno, da je udobno, saj ga imamo na sebi ves dan, skoraj vsi pa tudi ponoči. Veliko je odvisno od materialov – kljub temu, da je svila in čipke lepša na pogled, nam koža in naše telo ne bo preveč hvaležno, če ju bomo veliko nosili. Spodnje perilo je najbolj telesu prijazno, če je narejeno iz bombaža – bolj je ta kakovosten, bolj bo perilo udobno in boljše je za naše zdravje. Poleg materiala se moramo pri vprašanju, kakšno spodnje perilo izbrati, vprašati tudi o velikosti le-tega. Če nam je premajhno, nam kot prvo ni udobno, hkrati pa to lahko zelo škodi našemu zdravju. Za telo ni dobro, da nas nek kos oblačila kjerkoli tišči, zato moramo biti pri perilu še posebej pozorni. Raziskave kažejo tudi na to, da pretesno spodnje perilo lahko povzroča tudi marsikatero bolezen, zato je še toliko bolj pomembno, da nam je prav, sploh kar se tiče spodnjih hlačk in nedrčkov.

spodnje perilo

Seveda je poleg zdravja in udobja ženskam pomemben tudi izgled. Spodnje perilo je danes možno dobiti v vseh možnih barvnih odtenkih, vzorcih, z raznimi dodatki ali brez njih, zato izbira zagotovo ne bo lahka. Veliko je sicer odvisno od priložnosti – za trenutke v dvoje raje kupujemo svileno spodnje perilo, za svečane priložnosti perilo s tankimi robovi, ki se ne poynajo skozi večerno obleko, za vsak dan pa raje posegamo po bolj klasičnih kosih, ki sicer lepo izgledajo, niso pa pretirano seksi in neudobni.

Načeloma spodnje perilo ni zelo drago, je pa res, da imajo pri tem tiste z nekaj več oblinami več težav, da najdejo perilo, ki je primerno, zato morajo le te pogosto odšteti kakšen evro več.