Specializirana otroška očala

Za otroška očala je zelo pomembna kvaliteta njihove izdelave, zato klikni na otroska-ocala.si , saj imajo pestro izbiro podatkov ter najrazličnejše vrste otroških očal. Ali ste zaskrbljeni glede kakovosti okvirjev in stekel za vašega otroka? V optiki Moj optik imajo veliko izbiro okvirjev za otroška očala. Imajo jih tako za starejše kot za vaše malčke.

Poleg tega, da se pri njih lahko naročite na pregled pri priznanem okulistu, Vam ponujajo poleg klasični dioptrijskih očal tudi sončna in športna otroška očala. V primeru, da pri otroku opazimo slabši vid, je nujen pregled pri okulistu, saj je dober vid otroka temeljnega pomena za njegov razvoj. Otroška očala so za otroka velik stres, saj je to za njih nekaj novega in ker ne znajo še paziti na stvari je zelo pomembna kvaliteta le teh. Nekateri otroci potrebujejo otroška očala skozi cel dan, nekateri samo za športne dejavnosti, nekateri starši pa hočejo le zaščititi oči svojih otrok, zato iščejo otroška očala z visoko UV zaščito.

otroška očala

Otroška očala so narejena iz različnih mas. Nekatera so narejena iz kovine, umetnih mas ali titana. Odvisno je tudi od otroka ali imajo radi lahka in nevpadljiva očal, spet drugi pa si želijo živahne barve, da bolj izstopajo. V optiki Moj optik, vam bodo tudi svetovali katera stekla so za vašega otroka najbolj ustrezna, ker obstaja ogromno stekel, se za vsakega nekaj najde.

Redni pregledi oči pri otrocih so zelo pomembni, saj je zgodnje odkrivanje težav ključnega pomena. Odpravljanje težav je najbolj uspešno do šestega leta starosti, kasneje je oko že bolj izoblikovano. Torej otroška očala morajo biti zelo kvalitetna, stekla iz takih materialov, da se otrok ne more poškodovati, okvir pa primeren otrokovi starosti.  Starši, ukrepajte čimprej ko ugotovite, da ima otrok težave z vidom, saj vam bo kasneje hvaležen za to. Otroci tudi veliko preživijo na prostem zato so smiselna tudi sončna očala, da zaščitimo oči pred UV žarki.