Kateri peskalni stroji so boljši od drugih sredstev za čiščenje

Zakaj so peskalni stroji boljši od druge opreme za čiščenje in pripravo površin? Kaj so peskalni stroji? Kako lahko optimizirate svoje proizvodne postopke z opremo za abrazivno peskanje? Oprema za peskanje vključuje sisteme ali stroje in sestavne dele za brizganje peskalnega medija na površino dela za brušenje, čiščenje ali spreminjanje površine. Pesek, abrazivna sredstva, kovinski drobci in drugi peskalni mediji se poganjajo ali poganjajo z vodo pod pritiskom, stisnjenim zrakom ali peskalnim kolesom.

peskalni stroji

Tehnologija, ki se uporablja za energetiziranje ali poganjanje peskalnega medija, je pomemben vidik, ki označuje vrste opreme za peskanje. Stroji za peskanje uporabljajo pnevmatski ali zračni tlak ali kolo za brizganje abrazivov ali medijev. Tehnologije pnevmatskega pogona, ki jih stroji za peskanje uporabljajo za čiščenje, luščenje ali spreminjanje površin, vključujejo opremo za zračno ali suho peskanje, opremo za zračno abrazivno peskanje ali opremo za suho peskanje, katera uporablja stisnjen zrak za premikanje peskalnega medija. Pnevmatske sisteme ali sisteme za pihanje s stisnjenim zrakom lahko razdelimo na dve vrsti, sesalne in neposredne tlačne.

Sesalne naprave za peskanje ali peskalne komore so peskalni stroji, ki uporabljajo učinek venturijevega sifona za takšno abrazivno sredstvo v tok tekočine, zraka ali vode pod pritiskom. Venturijeve naprave uporabljajo zožitev v premikajočem se toku tekočine za ustvarjanje diferenčnega tlaka ali vakuuma. Peskalni medij se vsesa v zrak ali vodni tok na zožitvi. Venturijeve naprave najdemo v mnogih panogah. Venturijevi generatorji se uporabljajo za ustvarjanje vakuuma za mehansko držanje. Ejektorji in eduktorji premikajo tekočine, prah ali trdne snovi v kemični procesni industriji.

Sesalne omare za peskanje ali prenosni sifonski lonci za peskanje stanejo manj kot sistemi za peskanje pod pritiskom. Varčni peskalni stroji so ponavadi sesalni peskalniki. Ne potrebujejo tlačne posode in porabijo le polovico stisnjenega zraka v primerjavi s tlačnimi komorami za peskanje. Vendar pa sesalni peskalniki potrebujejo višje ravni zračnega tlaka, da ohranijo pretok medija. Katerega boste potrebovali in naročili za vaše potrebe, se posvetujte s svetovalcem.