Otroške posteljice za miren spanec

Na tržišču lahko najdemo otroške posteljice, katere so visoko funkcionalne, vendar strokovnjaki opozarjajo, da mora biti posteljica v prvi vrsti namenjena spanju.

Različni predali, omare, dodatno ležišče in še kaj so samo nekatere lastnosti najmodernejših otroških posteljic. Res je, da imajo posteljice dodano vrednost, vendar so strokovnjaki mnenja, da lahko postelja zaradi dodatkov izgublja na kvaliteti. Vzmetnice v primeru številnih predalnikov niso zračne in lahko kaj hitro pride do pršic in težav s plesnijo, kar pa ne pomeni nič dobrega za otrokovo zdravje. Najboljša izbira so še vedno preproste in enostavne otroške posteljice, katere imajo snemljivo stranico in po višini nastavljivo dno, s pomočjo katerega lahko nastavljamo, koliko bo otrok dvignjen od tal. Nastavljiva višina pomeni, da lahko posteljico uporabljamo tudi takrat, ko je otrok že tako velik, da ne potrebuje več ograje in mu omogočimo, da se lahko prosto giblje.

otroške posteljice

Predali pod posteljami so resnično primerni za shranjevanje odvečnih igrač, vendar pazimo toliko, da postimo dovolj prostora za kroženje zraka. Napaka teh postelj je tudi, da se otroci med spanjem pogosto odločijo in iz predalov jemljejo igrače. Kaj pa otroške posteljice, ki imajo v predalu dodatno ležišče. Ja, takšna postelja je super za primer, da pri otroku prespi kakšen prijatelj, ni pa to ležišče primerno za vsakodnevno spanje. Možnosti glede oblike otroških postelj je torej veliko, kakšno bomo izbrali, pa je odvisno od prostora v katerem bo otroška posteljica stala, želja in potreb otroka in seveda od želja in potreb starša. V prvih letih otrokovega življenja odločitve v večji meri sprejemajo otrokovi starši, otrok lahko le izraža svoje želje in pričakovanja. Na izbiro posteljice pa vpliva tudi globina denarnice oziroma finančno stanje družine. Nakup otroške sobe in z njo otroške posteljice nikakor ni majhna naložba.

Bolj kot je družina premožna, dražje otroške posteljice lahko izbira in večje so lahko želje ter pričakovanja otroka.