Mentorstvo je zelo priporočljivo

Zelo dobro je imeti mentorstvo in to prav na vsakem področju, saj je mentor tisti, ki nas lahko zelo veliko nauči. Mentorstvo običajno pripada osebam, ki imajo na določenem področju večletne izkušnje, saj bodo le tako lahko prenesli določeno znanje na neko drugo osebo. Seveda je znanje potrebno najprej imeti v kolikor ga želimo prenašati na druge osebe, zato je zelo dobrodošlo, da ima mentor veliko izkušenj in znanja, ki jih je pripravljen deliti svojim vajencem, če se smem tako izraziti. Mentorstvo je zelo pozitivna stvar, saj se bodo vajenci na ta način ogromno naučili in pridobili izkušnje na področju, ki jih zanima. V kolikor so si poiskali mentorja na določenem področju to pomeni, da želijo mentorstvo tako uporabiti, da se bodo tudi pobližje spoznali z določeno panogo v kateri bi se verjetno kasneje radi tudi sami zaposlili.

mentorstvo

Zelo dobro je, da mladi ljudje čim prej odkrijejo kaj jih veseli in kaj bi radi v življenju počeli, saj se bodo tako lahko zelo hitro usmerili v neko smer, ki jih bo verjetno pripeljala do zastavljenih ciljev. Ljudje, ki se še izobražujejo običajno še ne vedno točno kaj bi počeli v življenju, zato se je potrebno z njimi čim več ukvarjati, jim predstaviti čim več različnih področji, da se bodo na ta način seznanili z vsem, kar bi lahko v prihodnosti postal njihov poklic. V kolikor pa človek že med izobraževanjem ugotovi kaj bi rad počel v svojem življenju, pa je to še toliko bolj dobrodošlo, saj se bo ta oseba lahko samo izobraževala iz področja, ki jo zanima.

Mentorstvo se izvaja skoraj v vseh panogah, ki si jih lahko zamislite, zato se ne bojte, da vi v določeni panogi, ki vas zanima nebi mogli najti mentorja, ki bi na vas prelil svoje znanje. Mentorstvo je zares čudovita priložnost, kar seveda pomeni, da morate mentorstvo skoraj obvezno izkoristiti v kolikor se vam ponudi ta priložnost.