Kako je Ciaoamigos dobil svoje ime?

Kolikokrat ste se že vprašali od kje za vraga ljudem toliko prijateljev in znancev? Konstantno sveže in zabavne fotografije na družbenih omrežjih, polne nasmejanih obrazov, … No, naj vam damo namig – pozanimajte se o Ciaoamigos portalu in kaj hitro boste prišli do odgovora. Portal Ciaoamigos že vrsto let združuje ljudi iz različnih koncev in krajev ter je ‘dežurni krivec’ za veliko novih poznanstev in prijateljstev. Zagotovo pa še ne veste kako je Ciaoamigos dobil svoje ime, ki je kot vidite res zabavno.

ciaoamigos

Zgodba se prične davnega leta 1998, ko je, takrat še nadobudni mladenič po imenu Carlo, šele dobro zakorakal v svet. Carlo je namreč soustanovitelj portala Ciaoamigos, leta 1998 pa je štel komaj 16 let. Že v ranih letih je zapustil domačo hišo in domači kraj ter se podal s trebuhom za kruhom. Iz podeželske Toskane, polne cvetoče sivke, se je odpravil v Rim. Carlo, soustanovitelj portala Ciaoamigos, je bil bolj sramežljive sorte, zato mu je sedaj že pokojni dedek, svetoval naj vedno in povsod, kamorkoli pride, pozdravi z besedami Ciao amigos. Carlo se je tega držal in vselej ko je prišel v nov kraj, spoznal nove ljudi, je pozdravil s točno temi besedami. No, ljudje v večjih mestih žal niso bili tako odprti in prijazni, odzdravljali so mu z začudenimi pogledi in obračanjem hrbta. A naš podeželski mladenič ni obupal in še naprej pozdravljal z besedami Ciaoamogios.

Nekega dne, ko je v ranih jutranjih urah odhajal v službo (delal je v manjši pekarni blizu trga Sv. Marka v Rimu), je po poti srečal prikupno mladenko in jo pozdravil – Ciao amigos. Dekle se je ustavilo, ga pogledalo in odvrnilo: Ciao amigo. To je bil prvi takšen odziv in Carlo je bil nadvse presenečen. Se sprašujete kdo je bila mladenka? Danes je soustanoviteljica portala Ciaoamigos in Carlova žena. Na podlagi Carlove težke izkušnje s spoznavanjem novih znancev in prijateljev, sta se Carlo in njegova žena odločila, da ostalim olajšajo to pot in ustanovila Ciaoamigos.