Kaj se zgodi, če ne obiskuješ zobozdravnika?

Zgodba mojega prijatelja je naslednja. Že od zgodnje mladosti se je zelo bal zobozdravnika. Vas zanima, kako so mu lahko pomagali na zobozdravstvenem portalu www.ezobozdravnik.si. V zobno ordinacijo ga niso spravili niti grožnje, niti prisila, niti motivacijska nagrada. Njegovi starši so zato zelo poudarjali pomen ustne higieno. Redno so ga nadzirali ali si vsaj dvakrat dnevno umiva zobe. V času njegovega odraščanja zato obiska zobozdravnika resnično ni potreboval in tako je bil prepričan, da bo vedno tako. Pa ni bilo. Med odraščanjem je pogosto na ustno higieno pozabil, na obisk zobozdravnika pa ni niti pomislil. Preberite si nadaljevanje te resnične zgodbe.

zobozdravnik

Nekega dne se je zgodilo nekaj česar ni pričakoval. Sredi noči je prijatelja prebudila močna bolečina, ki ni prihajala od nikjer drugje, kot iz osrčja zoba. Oteklino na dlesni in licu ni pregnalo niti obilno hlajenje, še analgetiki so bili povsem neučinkoviti. Ko je po neprespani noči zjutraj hotel v službo, je ugotovil, da tako dalje ne bo šlo. Prvič v življenju je pomislil na zobozdravnika. Pojma ni imel, na koga naj se obrne in koga naj vpraša za nasvet. Med brskanjem po spletu je naletel na zobni portal ezobozdravnik, kjer je prebral prve informacije o tem, kaj se z njegovim zobom dogaja. Na spletni strani je nato še poiskal zobozdravnika blizu njegovega doma. Zbral je pogum, da naredi korak naprej.

Poklical je zobozdravnika in se dogovoril za pregled. Seveda je šlo za samoplačniški pregled, saj ni imel ne izbranega zobozdravnika s koncesijo še manj se mu je dalo iskati prostega stomatologa, ki bi ga vpisal na čakalno listo. Želel si je le hitre pomoči. Prihod v zobozdravstveno ordinacijo je zanj predstavljal nekaj povsem novega. Bolečina v zobu je bila resnično tako močna, da je pregnala strah pred zobozdravnikom. Ni minilo dolgo, ko je že sedel na zobozdravniškem stolu, kjer je opazil, da zobozdravnik zmajuje z glavo. Po rentgenskem slikanju je bila diagnoza jasna. Zaradi obotavljanja in ne obiskovanja zobozdravnika žal zobu ni bilo več pomoči. Sledila je anestezija in puljenje zoba.

Trpljenje ob bolečinah in izguba zoba sta mojega prijatelja streznila do te mere, da odslej zobozdravnika obiskuje redno, saj se zaveda, da je bolje potrpeti nekaj minut na stolu, kot pa še enkrat v življenju pretrpeti zobno bolečino. Izgubljen zob je nato nadomestil z implantatom ali zobnim vsadkom, kot se ta vijak tudi poimenuje. Na implantat so mu namestili zobno krono v barvi njegovih zob, tako da je njegov nasmeh popoln. Poleg strahu in bolečine je imel z implantatom tudi nekaj stroškov, saj je to samoplačniški poseg. Danes mu sicer ni žal za te evre, ki jih je plačal zobozdravniku v Ljubljani, saj je z implantatom zelo zadovoljen, ker praktično ni razlike med vsadkom in ostalimi zobmi.