Enostavna in ugodna registracija domene

Spletna stran prasicek.si vam omogoča zelo enostavno, predvsem pa ugodno registracijo domene, s katero se bo vaše podjetje poimenovalo na spletu. Verjetno veliko ljudi sploh ne pozna izraza domena, zato smo se odločili, da na hitro povemo kaj to sploh je. Registracija domene je zelo pomemben nakup, ki je iz finančnega vidika skoraj zanemarljiv, saj govorimo o nekaj evrih za leto dni zakupa neke domene. Registracija domene je pomembna zato, ker bomo takrat, ko bomo izbrali ime domene izbrali ime, s katerim se bo naše podjetje predstavljalo na spletu, zato je zelo pomembno, da je domena sestavljena iz maksimalno dveh besed, saj bo to našim strankam omogočilo, da si jo lažje zapomnijo.

registracija domene

Domena je torej ime spletne strani, s katero se pojavlja povsod, kjer je objavljena vsebina na njej. Registracija domene je zelo enostaven postopek in od uporabnika ne zahteva nekega tehničnega znanja, da bi mu bila registracija domene omogočena.  Registracija domene je mogoča v različnih kombinacijah, predvsem pa do razlikovanja domen pride glede na njihove končnice. Končnice domen so zelo različne, poznamo naprimer .si, .com, .net, .ord, .eu itd.. Vsaka izmed teh končnic je običajno namenjena neki državi oz. neki obliki, ki naj bi predstavljala namen obstoja neke spletne strani. Recimo domena, ki ima končnico .si je namenjena Slovenskim obiskovalcem, .eu naj bi bila Evropska domena, .com je vsem dobro poznana in je najbolj splošna oblika domenske končnice, ki se lahko uporablja za več različnih namenov.

Seveda se prav vsaka domenska končnica lahko uporablja za kakršnokoli spletno stran, ampak kot smo že napisali, vsaki domenski končnici pripada nekakšen sloves, da je namenjena posebnemu namenu ali zemljepisnemu območju. Registracija domene je torej postopek, za katerega vam svetujemo, da si vzamete čas, da dobro razmislite in izberete tisto, ki je za vas najprimernejša. Registracija domene je enostavna, ugodna in hitra na strani prasicek.si, tako, da vam svetujemo registracijo pri njih.