Zobni vsadki za lep izgled in zdravo grizenje hrane

Zobni vsadki so sodoben način nadomeščanja manjkajočih zob, ne glede nato, koliko jih manjka. Z zobnimi vsadki si boste zagotovili, da boste spet imeli svoje zobe doživljenjsko. Kakovostni zobni vsadki se namreč prilagodijo vašim ustom in tkivo se zaraste okoli njih. Zato zgledajo, kot da imate lastne zobe in se tako tudi obnašajo. Če zanje pravilno skrbite, jih ne boste nikoli več menjali. Zgornji del je keramičen, zato ni občutljiv na temperaturne spremembe ter tudi zgleda enako, kot vaši zobje, saj zdravnik ujame tudi barvo vaših zob. Če zob nimate, nič hudega, vam naredi vse na tak način.

zobni vsadki

Niso vsi zobni vsadki enaki. Če izbirate zase zobni vsadek, naj bo kakovosten, ker boste le tako zagotovili, da ne bo nobenih komplikacij. Kakovostni vsadek je narejen iz titana z najnovejšo tehnologijo, ki je dražja in zato je tak vsadek tudi dražji, ampak se splača. Tak vsadek ima namreč hrapavo površino, kar pomeni, da se bo vaše tkivo dobro vraslo na vsadek in sprejelo umeten zob za svojega. Zato ne bo nobenih vnetij in težav ter zobnega kamna ali žepkov.

Manj kakovostni zobni vsadki so narejeni iz drugih kovin in so gladki, kar se je izkazalo za ne dovolj dobro, ker zobno tkivo od takega vsadka odstopa. Zato se naberejo žepki, bakterije in posledično se zgodijo vnetja ter karies. Zato je treba tak vsadek zamenjati in zdraviti zobe. To pa je zamudno in boleče ter stroškovno zahtevno.

Zato naj bodo vaši zobni vsadki le kakovostni in vsadi naj jih le priznan zdravnik z dolgoletnimi izkušnjami. Pri takem zdravniku postopek lahko traja dlje časa. To pa zaradi tega, ker bo najprej vse težave, ki jih imate, pozdravil in nato šele vsadil vsadek. Težave so lahko parodontoza, karies, vnetja zobni kamen in podobno. Poceni zdravniki se s tem običajno ne ukvarjajo in vam zato lahko posledično povzročijo velike težave, ki jih boste morali vsekakor rešiti.