Zobni implantati — Cena zdravljenja ni enotna

Dandanes, ko je zdravstvo v neprestanem razvoju, se razvija tudi način zdravljenja brezzobosti, sodoben način zdravljenja te težave so danes zobni implantati. Cena zobnega implantata pa je odvisna od značilnosti posameznega primera. Okviren cenik najdete na priloženi spletni strani, točne cene pa izveste s pošiljanjem povpraševanja ali osebnim dogovarjanjem. Ne glede na ceno pa je to izjemno učinkovit in kakovosten način zdravljenja, ki ima veliko prednosti.

zobni implantati cena

Kako poteka zdravljenje z implantati?
Za potek zdravljenja so potrebni zobni vsadki ali zobni implantati, cena teh pa se na trgu razlikuje. Navadno se uporabljajo za nadomeščanje posameznih manjkajočih zob in podporo mostov ali zobnih protez. Narejeni so iz biokompatibilne snovi, natančneje iz kovine titana. Biokompatibilnost pomeni, da se vsadki v procesu osteointegracije povsem zrastejo s kostjo in posledično ne povzročajo alergijskih reakcij. Osteointegracija pa je izraz, ki označuje postopek vraščanja implantata v kost, kar je cilj zdravljenja z zobnimi vsadki.

Katere so prednosti zdravljenja z zobnimi vsadki in kakšna je cena?
Velika prednost je zagotovo ta, da pri zdravljenju z zobnimi implantati ni potrebno brusiti sosednjih zdravih zob. Kakšna druga oblika zdravljenja namreč zahteva brušenje sosednjih zob za izdelavo sobnega mostička. Prav tako pa zobni vsadki ne povzročajo občutka tujka v ustih, saj se vrastejo v kost in na nek način postanejo del zob. Ta način zdravljenja tudi preprečuje atrofijo in omogoča dobro sidranje snemne proteze, kar sta dve veliki prednosti zobnih vsadkov. Za omogočanje tega načina zdravljenja so seveda nujno potrebni kakovostni zobni implantati, cena tehnološko bolj dodelanih vsadkov pa je sorazmerno višja. Cena zdravljenja torej ni nizka, a je sorazmerna s kakovostjo in dolgoročnostjo, ki ju dobite. Danes se ljudje pogosto odločajo za iskanje cenovno ugodnejših bližnjic, ki se na koncu izkažejo za slabšo pot. Včasih je bolje odšteti več denarja za kvalitetnejše zdravljenje, ki prinaša dolgoročne uspehe.