Vrata so prehod v drug svet in naša zasebnost

Vrata so prvenstveno imela nalogo, da zavarujejo prostor pred vdorom mrzlega zraka od zunaj. Na tej povezavi so vrata visoke kakovosti za vse prostore in stavbe iz rizičnih materialov. Izdelana so lahko iz lesa, kovine, plastike ali stekla. Najprej so bila vrata samo lesena, kasneje pa so jih začeli izdelovati tudi iz drugih materialov, ko se je tehnologija izboljšala. Lahko se odpirajo na različne načine, kot eno krilo, dve krili ali kot drsna vrata. Sodobna vrata so lepa, enostavna in varna ter izdelana iz kakovostnih materialov, ki so dolgotrajna.

vrata

Notranja vrata imajo največkrat nalogo varovanja zasebnosti pa tudi, da topel zrak ne uhaja iz prostora ali, da se ne širi para po stanovanju. Največkrat so lesena ali plastična za prostore, kjer je veliko vlage. Tam so lahko seveda tudi steklena, ki so vedno bolj popularna. Steklena prepuščajo svetlobo, lahko so čista ali pa zamegljena, da se skoznje ne porozna, kaj je v ozadju vrat.

Lesena vrata so največkrat uporabljena za vse prostore, sploh za spalnice ali pisarne in kabinete. Lahko se jih izolira proti hrupno, da ne prepuščajo zvoka na primer za spalnice ali pisarne za sestanke. Taka vrata so pogosto kombinirana  s steklom, da prepuščajo svetlobo ali pa s kovino, da so bolj trdna in se ne krivijo.

Ko kupujete vrata, jih izberite glede na namembnost ter tudi glede na stil prostora no stil pohištva v prostoru. Če je stil moderen, naj bodo tudi vrata moderna, če pa je stil retro, naj bodo v starinskem slogu. Super je, da so kakovostno izdelana, ker bodo dolgotrajna in se ne bodo krivila.

Ponavadi so standardnih velikosti, vsaj za moderne stavbe je tako, medtem ko, če jih menjate v stari stavbi je možno, da so vsaka svoje dimenzije. Mojster jih bo premeril in prilagodil dimenzijam, ki sedaj obstajajo, kar bi lahko bilo malo dražje.