Toplotne črpalke na obnovljive vire

Prenavljate svoj ogrevalni sistem in ne veste katero ogrevanje bi izbrali? Priporočamo vam ogrevanje na toplotne črpalke. Z njimi lahko namesto kupovanja energentov izkoristite obnovljive vire iz okolice.  Preglejte dobre ponudbe toplotnih črpalk v spletni trgovini https://www.poceniogrevanje.com/toplotna-crpalka. Toplotne črpalke bodo zadovoljile vaše potrebe po ogrevanju stanovanja in tudi pri oskrbi s toplot sanitarno vodo, v toplejših mesecih pa bodo uspešno nadomestile klimatske naprave, za delovanje pa moramo plačati le nekaj evrov.

Toplotne črpalke

S toplotnimi črpalkami izkoriščamo obnovljive vire, zrak, vodo in zemljo, ki vsebujejo toploto, te pa sonce neprestano obnavlja. Glavna naloga črpalke je prenašanje virov toplote iz iz naravnih virov v objekte, ki jih želimo ogrevati ali pa hladiti. Toplotne črpalke spadajo med ene bolj ekoloških načinov ogrevanja, saj pri tem uporabijo manj energije za delovanje kot ostali običajno sistemi ogrevanja, to pa tudi zmanjšuje emisije toplogrednih plinov, kar nam prihrani nekaj denarja. Pridobijo lahko kar 75% iz obnovljivih, brezplačnih virov energije iz okolja. Preden kupite pa morate upoštevati velikost  sistema, ki ga boste vgradili, saj če je premajhen, ne bo proizvajal dovolj toplote, če bo pa prevelik pa ne boste izkoristili njegovega potenciala.

Poznamo več vrst toplotnih črpalk. Toplotne črpalke voda voda črpajo energijo iz vode, zato jo največkrat povežemo s podtalnico. Pred tem pa morate dobiti vodno dovoljenje, da jo lahko uporabljate. Potrebno je narediti tudi analizo podtalnice, saj niso vse primerne. Toplotna črpalka zemlja voda, nam omogoča uporabljati toploto od zemlje. S prečrpavanjem vode skozi zemljo se izkorišča njena toplota, nato pa voda ogreva vaše objekte ali sanitarno vodo. S toplotno črpalko zrak voda pa si poenostavimo izgradnjo sistema in znižamo začetne stroške, ker ne rabimo izvrtin, saj je zrak povsod okoli nas. Ta toplotna črpalka je primerna do temperature -5°C nato pa že potrebujete dodatno ogrevanje. Torej toplotne črpalke izbirajte glede na vire, ki jih imate na voljo.