Svetovno nogometno prvenstvo 2014

V teh dneh zagotovo ni potrebno posebej poudarjati, da je Svetovno nogometno prvenstvo 2014 v polnem teku. Začel se je še zadnji teden tekmovanja v uvodnem skupinskem delu, z naslednjim tednom pa se začnejo že izločilni boji. Svetovno nogometno prvenstvo 2014 se ni izneverilo tradiciji in je tudi letos poskrbelo za kar nekaj presenečenj, nenavadnih rezultatov in drugih zanimivosti. Ob tem seveda ne moremo mimo precej “ohlapne” skrbi za nogometne objekte, saj tako npr. štadion v Sao Paulu (kjer je bila na sporedu tudi uvodna tekma prvenstva, ki jo je spremljajo več kot milijarda ljudi po vsem svetu) sploh še ni dokončan, dasiravno bi vsi objekti morali biti končani vsaj 6 mesecev pred začetkom. Brazilski organizatorji ki so odgovorni za to, da Svetovno nogometno prvenstvo 2014 poteka čim bolj tekoče in brez zapletov, pa so si časovne roke pač razlagali po svoje.

Svetovno nogometno prvenstvo 2014

Svetovno nogometno prvenstvo 2014

Danes se v skupinah A in B (ki se v nadaljevanju tekmovanja medsebojno križata) igrajo tekme zadnjega tretjega kroga. Največ zanimanja bo zagotovo za obračun v skupini A med Hrvaško in Mehiko, ki si v skupini skupaj z Brazilijo in Kamerunom želita zagotoviti 2. mesto v skupini in tako nadaljevanje tekmovanja. Medtem ko bo ob 22h večina prebivalstva naše južne sosede “prikovana” pred televizijskimi sprejemniki, pa bo na drugi strani tekma med Brazilijo in Kamerunom bolj ali manj revialnega značaja, kjer se Brazilci ne bi smeli preveč spotiti na poti proti novim trem točkam.

Svetovno nogometno prvenstvo 2014 – Skupina B pa na sporedu ponuja dve tekmi za prestiž, brez pravega tekmovalnega naboja. Ko je postaloo jasno, da bodo domov že po uvodnem delu praktično brez izstreljenega naboja odšli aktualni svetovni prvaki Španci, je bilo jasno tudi, da bosta tekmi zadnjega kroga (Španci se bodo pomerili z Avstralijo, Nizozemci pa z reprezentanco Čila)  bolj ali manj “turistični”. Nobena od reprezentanc, ki napredujeta dalje (Nizozemska in Čile) ne bosta želeli tvegati novih poškodb pred osmino finala, kar je na vsak način razumljivo, hkrati pa je to po vsej verjetnosti tudi znamenje, da bodo tudi gledalci doma in tudi na štadionu prikrajšani za številne lepe in atraktivne poteze nogometašev na igrišču. Kdo pa bo po vaše osvojil Svetovno nogometno prvenstvo 2014?