Sobne rastline za vsako stanovanje

Vsak dom je zares nekaj posebnega, naši domovi so opremljeni po meri in po našem okusu, tako da zares predstavlja samo nas. Vsekakor pa ni doma brez rastlin, sobne rastline so zares odlična popestritev naših bivalnih prostorov. Sobne rastline nudijo našemu domu vtis narave, poleg tega pa so tudi izjemno barvno poživilo naših prostorov. Mi smo mnenja, da so rastline odlično darilo iz narave in da jih mora imeti vsak dom, tako na vrtu ali balkonu kot v bivalnih prostorih.

sobne-rastlineSobne rastline, ki jih imamo v svojem stanovanju, pisarni ali pa v ostalimi delovnimi mesti so živa bitja, ki so popolnoma odvisna od nas. Skratka to pomeni, da je njihova življenjska doba odvisna od nas, torej naše nege in oskrbe, poleg tega pa so pomembni tudi naši življenjski pogoji. Da bi naše sobne rastline čim bolje napredovale, torej pravilno rastje ter se razvijale, jih je potrebno čutiti in skupaj z njimi živeti v ritmu, ki ustreza tako vam kot njim. Sobne rastline imajo tako kot rastline v naravi, svoj ritem življenja. Torej sprejemajo hrano iz zraka in vode, proizvajajo škrob v svojih listih, proizvajajo nove celice, njihova rast, cvetenje in še oplodnja, ostalo pa je ostalo enako, kot v sami naravi.

Rastline imajo svojo življenjsko pot, se rodijo, rastejo, cvetijo, nato prinesejo plodove in semena, ti pa pomagajo določeno rastlinsko vrsto obdržati, saj vsaka rastlina na koncu umre. Danes imamo že več vrst sobnih rastlin, ki so se morale prilagoditi nam, saj so živele v zaprtih prostorih, pod nenormalnimi življenjskimi in klimatskimi pogoji, to jih je torej pripravilo da so se prilagodile novimi življenjskimi pogoji.

Vsekakor je od nas odvisno da se takšno življenje rastlin nadaljuje pravilno, saj te niso več same odvisne od narave, ampak tudi od nas vrtnarkah in vrtnarjev. Mi moramo zanje poskrbeti in jih pravilno negovati, saj je to osnova njihovega razvijanja.