Plavalni tečaji za mlade

Plavalni tečaji so odlični za vse tiste ljudi, ki ne znajo plavati, saj se lahko tam tega naučijo. Plavanje je nekaj kar se dandanes pričakuje, da vsak zna. Otroci se plavanja ponavadi naučijo od staršev če ti hodijo poleti na morje ali pa na kak bazen, vendar če starši pri učenju plavanja kaj zamočijo, potem se lahko zgodi, da bo otroci imeli hude travme z vodo kasneje v življenju. Tečaji plavanja pa so organizirani tako, da takih travm ni. Iz lastnih izkušenj lahko povem, kako me je stric “učil” plavati, vrgel me je v globo vodo, kjer nisem mogel stati in me je gledal kako sem neuspešno poizkušal vzdvigniti glavo iz vode med tem ko sem čofotal v krogih. Takrat sem zasovražil ne samo strica, temveč tudi globoko vodo in morje.

plavalni tečaji

Plavalni tečaji so koristni tako za starše kot tudi otroke. Starši se otrok za nekaj časa znebijo in imajo mir, otroci pa se v tem času spoznajo z vodo in naučijo plavati. Eden izmed klubov kjer se izvajajo tečaji plavanja je www.vaterpololjubljana.si. Tam plavalni tečaji potekajo pod budnimi očmi trenerjev, ki otroke predstavijo vodi po najboljši poti, tako da otroci kasneje ne bodo imeli travm. To naredijo s pomočjo raznih iger.

Tečaji plavanja potekajo tudi tako, da več kot je otrok, več je tudi trenerjev ki jih bodo učili plavati, pravilo imajo takšno, da na vsake 3-4 otroke pride 1 trener. Tako lahko tudi zagotovijo boljšo varnost in pa tudi bolj se lahko posvetijo določenim otrokom kateri potrebujejo več pozornosti da se kaj naučijo.

Na tečaju se lahko otroci naučijo kako drseti po vodi brez, da bi se utopili, naučijo se tudi osnovne sloge plavanja kot je recimo žabica, pa tudi v bolj naprednih tečajih plavanja se lahko naučijo tudi druge sloge, kot je delfinček, metuljček, kravl, hrbtno plavanje…