Kje potekajo javne dražbe nepremičnin in premičnin ter kako do svežih informacij?

Javne dražbe nepremičnin in premičnin potekajo po celotni Sloveniji, pa tudi seznama aktualnih dražb ni težko dobiti. Pravzaprav je veliko lažje, kot si mislite! Včasih so bile javne dražbe objavljene samo na oglasnih deskah upravnih enot, na nepreglednem ajpesovem seznamu ter po različnih tiskanih oglasnikih. Seveda se lahko informacije vmes tudi zastarale, a zaradi drugačnega načina obveščanje niso pravočasno prišle do vas. K sreči smo postali internetno aktivno prebivalstvo in lahko vse informacije dobimo kar na spletu!

javne dražbe

Spletni portali za javne dražbe

Poguglajte javne dražbe in našli boste ogromno portalov, ki vam nudijo pregleden in celovit seznam trenutnih javnih dražb, ki potekajo po Sloveniji. Za javne dražbe, ki jih organizirajo javne službe, denimo policija in vojska, pa običajno izveste kar na spletnih portalih. Sploh dražbe, ki jih organizira policija, so lahko nadvse zanimive in ponujajo širok asortiman za različnih izdelkov za zelo malo denarja.

Presenečeni boste nad ponudbo

Javne dražbe danes ponujajo praktično vse: nepremičnine, premičnine, elektronika in elektrotehnika, starine, umetnine in celo vrednostne papirje in stanovanjsko opremo. Je to nov način poceni in ugodnega nakupovanja? Definitivno. Poleg tega, da se lahko o vseh informacijah natančno pozanimate na spletu, se lahko tudi udeležite spletne dražbe.

Javne dražbe na spletu

Potekajo zelo podobno kot dražbe na E-bayu, le da je večina spletnih portalov, ki o ponujajo, narejena tako, da morate to možnost dokupiti, pa tudi nivo adrenalina se niti približno ne more primerjati s pravo dražbo v živo – če ste se česa podobnega že udeležili, potem točno veste, o čem govorimo!
Na spletu imate velikokrat vpogled tudi na javne dražbe, ki potekajo v tujini. Pri Slovencih so najbolj priljubljeni vikendi na Hrvaškem, odkrili pa boste tudi luksuzne vile in druga presenečenja, o katerih lahko v slovenji samo sanjamo!