Izpit za voditelja čolna

Vsakdo si želi preživeti počitnice na čolnu med valovi. Možnost, da lahko v miru zaplujete v neznane vode, je zelo privlačna. Sonce, morje in čoln je vse kar resnično potrebujete za kvaliteten dopust in odmor. Izpit za voditelja čolna je odlična rešitev za vse iste, ki hrepenijo po nečem drugačnem. Z njim pridobite ustrezne certifikate s katerim lahko peljete vodne skuterje, jadrnico, motorni čoln do dolžine 24 metrov, ne glede na jakost ali način pogona. Za izpit za voditelja čolna in uspešno opravljanje, boste spoznali vsa mornarska dela in veščine, osnove navigacij, ustrezne pomorske predpise, pravila o izogibanju trčenj ter osnove motoroznanstva.

Izpit sestavlja 3 članska državna komisija, vsebuje pa praktičen in teoretičen del. Vse skupaj traja približno 12 ur. Oseba, ki opravlja izpit za voditelja čolna mora imeti najmanj 16 let z opravljeno prvo pomočjo in veljavnim zdravniškim potrdilom (potrdilo o tem, da je oseba zdravstveno sposobna). V kolikor ima oseba že izpit A, B, C, D kategorije, ni potrebno, da vnovič opravlja prvo pomoč. Do 18. leta starosti ne sme oseba, ki opravlja izpit, upravljati oziroma pluti s čolni in gliserji, ki merijo nad 12 metrov. Možno je opravljati tudi tečaj za upravljanje z radijsko postajo pomorske radiotelefonije. S tem oseba pridobi potrdilo s katerim lahko upravlja VHF GMDSS radijsko postajo.

izpit za vaditelja čolna

Vse to je dobro vedeti tudi, ko se odločite za izpit za voditelja čolna. Pri samem izpitu je tudi možnost individualnih tečajev, v primeru, da vam termini ne ustrezajo. S tem se ponudnik prilagodi željam strank, glede na čas in kraj izvedbe tečaja. Individualni tečaj za izpit je možen za razna društva, skupine, organizacije, sindikate in vse tiste, ki si želite tečaja v majhnih skupinah. V podjetju slavijo po skoraj stoodstotni uspešnosti udeležencev tečaja, kar pomeni, da skoraj vsi opravijo izpit za voditelja čolna. V primeru, da se nameravate udeležiti tečaja, lahko na spletni strani izpolnete obrazec za prijavo. Z izpolnitvijo le-tega se prijavite na obveščanje.

Če želite presenetiti svojega bližnjega je darilni bon za izpit pravo darilo. Z njim si vaši najdražji pridobijo nova znanja in izkušnje, hkrati pa je to edinstvena kompetenca. To darilo je primerno tudi za avanturiste, ki so pripravljeni na nove izzive. Izpit za voditelja čolna prav tako zahteva stalna izobraževanja, zato spletna stran ponuja novice iz sveta navtike. Ponuja nasvete o tem kako preprečimo morebitne trke na morju in podobno. Ker je to resnično unikatna izkušnja, ki jo imate v lasti celo življenje, je to pravšnja odločitev za vas. Morje, sonce in čoln že čakajo na vas.