David Vidrih – moje popotovanje na Islandijo

Zaradi moje ljubezni do potovanja sem se odločil, da se tokrat podam na pot do zelo priljubljene destinacije – Islandije. Gotovo ste že vsi slišali za ta relativno majhen otok, ki se nahaja sredi severnega Atlantskega oceana. Že sama pot do tja je zelo lepa. Ko se nad oceanom začnemo spuščati, si lahko ogledamo različne poledenele, vulkanske ter zelo redko naseljene pokrajine. Ko opaziš redke hišice, ki so vidne z letala, v njihovi bližini pa mnoge kilometre samo narava, se kar zamisliš ali tam kdo sploh živi. Pomisliš na to, kako drugačno, samotno ter izpopolnjujoče mora biti njihovo življenje.

Islandija je dežela z malo prebivalci. Poleg njene oddaljenosti od celin, je ovira tudi mrzlo podnebje, večinoma kamnita površina ter neprimernost za gojenje večine rastlin. Jaz, David Vidrih, sem opazil, da večina ljudi živi v nekaj večjih mestih oz. naseljih, ob glavni cesti, ki vodi okoli otoka, pa vidimo posamezne zgrajene hiše.

Vsakdo, ki spremlja zapise lahko vidi, da David Vidrih potuje in uživa v ogledu vseh možnih znamenitosti vsake dežele. Prav tako sem storil tudi tukaj. Avtobus me je z letališča popeljal najprej do glavnega mesta Reykjavik. Tam sem si jaz, David Vidrih, ogledal mestno hišo, parlament ter znano Hallgimovo cerkev.

David Vidrih

Ker pa, kot veste, David Vidrih močno uživa v vodnih aktivnostih, plavanju ter tudi lenarjenju ob vodi, nisem izpustil niti kopanja v Modri Laguni. Z najetim avtomobilom sem pot nadaljeval do pokrajine Landmannalaugar v notranjosti dežele. V nadaljevanju sem si ogledal  še sotesko Kolugljufur, od koder je vidnih več slapov. Ogledal sem si tudi slap Godafoss, ki se nahaja ob poti do moje končne postaje – jezero Myvatn.

Kar se tiče cen, je na Islandiji standard nekoliko višji, zato so tudi cene višje. V diskontu Bonus pa boste za osnovne potrebščine in hrano odšteli enako kot bi tukaj. Za konec pa še – če se odločate za potovanje na Islandijo, vam ga definitivno priporočam.