Afriška država Namibija

Če radi potujete in ste veliki pustolovci, potem je tukaj za vas velika izbira potovanj v Afriko. Raziskovali boste no neverjetno in čudovito deželo, njene prebivalce in živali. Ta potovanja vam nudi turistična agencija Liberty, najdete pa jih na njihovi spletni strani www.afrika.si.

Ena izmed možnosti za potovanje je afriška država Namibija, ki ježi na jugu Afrike. Namibija je ena izmed najredkeje poseljenih držav na svetu, saj leži na območju puščave Namib, po kateri je tudi dobila ime. Čeprav je Namibija zelo velika država je zelo redko poseljena, saj večino države obsega puščava in polpuščava, kar pomeni, da je ozemlje izsušeno in ozračje suho. Poleg puščave in polpuščave pa Namibija zavzema še obalni pas.

Namibija

V Namibiji so prvotni prebivalci Bušmani, vendar danes tu najdemo kar nekaj ostalih manjših ljudstev, kot so Hereri in teh je tudi največ. Če se odpravljate na potovanje v Namibijo morate biti dobro pripravljeni in vedeti kakšne so razmere tu. Ker so večinoma puščave, je tu puščavsko podnebje. Klimatske razmere so suhe, in dežja je izredno malo. temperature so visoke in tako sodi Namibije med najtoplejše države na svetu. A v zimskem času pa se lahko temperature ponoči spustijo tudi do ničle.

Na spletni strani www.afrika.si vam ponujajo izjemna in nepozabna potovanja v Namibijo ali ostale afriške države. Med potovanji v Namibijo lahko izbirate med štirimi možnostmi. Na voljo so vam krajši namibijski selfdrive, daljši namibijski selfdrive, klašičen namibijski selfdrive in prestižna potovanja po Namibiji. Poleg tega pa vam je na voljo tudi skupinsko in vodeno potovanje v Namibijo.

Glede bolezni v Namibiji vam ni potrebno skrbeti, če pa želite vseeno preventivno zaščito proti malariji potem obiščite svojega zdravnika ali farmacevta, ki vam bo izdal potrebno zdravilo. Za več informacij o potovanjih v Namibijo, jih obiščite na njihovi spletni strani.